Sunați-Ne 0 268 2 34 42

Igiena si profilaxie

Igiena si profilaxie

Santatea organismului depinde de starea cavitatii bucale.In afara de aceasta gingiile sanatoase si dintii influenteaza pozitiv asupra prestigiului, succesului si starii dv-stra de spirit.

Pastrarea dintilor si gingiilor intr-o stare sanatoasa-este posibil,dar pentru aceasta este necesar de respectat toate regulile pentru pastrarea igienei sanatoase a cavitatii bucale. Cu toatea acestea,nu toti pacientii isi pot efectua independent igiena orala si nu toti pacientii stiu cum sa o faca corect.Unii, in schimb, foarte atent au grija de igiena cavitatii bucale,dar din cauza patologiilor preexistente au nevoie permanenta de ajutorul igienistului de 2 ori pe an. De aceea in clinica noastra a fost creat cabinetul de igiena.Noi folosim dispozitive manuale si ultrasunet,AirFlow ,remedii corespunzatoare careajuta la indepartarea depunerilor dentare moi si tari.Se efectueza de asemenea lustruirea si inalbirea dintilor. In cabinetul de igiena lucreaza un medic igienist cu cunostinte corespunzatoare si educatie medicala.In functie de situatia clinica, pentru fiecare pacient in parte, individual se va alege metoda de igiena si ingrijire a cavitatii bucale.Igienistul va informa pacientul si ii va demonstra tehnica corecta de periaj dentar si deasemenea folosirea corecta a flosei dentare. Principiul de baza al igienistilor in clinica noastra este-mentinerea pacientilor la toate etapele de tratament si dupa. La diferite etape de tratament , toate aceste abilități sunt corectate și modificate .Dupa finisarea tratamentului pacientul este invitat la examinari repetate in termeni determinati individual,deoarece abordarea noastra corecta este – obtinerea unui rezultat bun in restabilirea functiei si esteticii sistemului dento-maxilar cu mentinerea ulterioara a igienei cavitatii bucale. Unul din tipurile de servicii pe care le oferim pacientilor nostril este inalbirea dintilor pe care o facem in clinica sau care o controlam la efectuarea in conditii casnice. In lumea contemporana tendinta “Zimbetului Hollywoodian” cunoaste o raspindire larga.Trebuie de retinut ca inalbirea dintilor  se efectua inca acum 100 ani.Metodele de inalbire sunt in mod constant schimbate si inbunatatite. Medicul igienist de asemenea efectueaza o varietate de masuri profilactice,cum ar fi:

  • detartraj profesional
  • sigilarea fisurilor
  • fluorizarea dintilor-utilizarea preparatelor pe baza de fluor,geluri,lacuri si solutii.

Daca este necesar doctorul va alege preparatul pentru profilaxia patologiilor dintilor si gingiilor si prescrie un curs de tratament.Noi raminem la urmatoarea regula – “Mai bine prevenim boala , decit mai apoi sa luptam cu ea”.Pacientilor nostri le oferim o gama larga de produse de igiena moderne de ingrijire orala:

  • Irigator sau electrohidromasajeur-principalul mijloc de igiena orala in stomatologia moderna.Cu atit mai mult utilizarea irigatorului este necesara pacientilor purtatori de aparate orodontice si ortopedice fixe, implanturi sau care sufera de patologia paradontala.
  • Flosa dentara multifunctionala- este o ata dentara aparent obisnuita,care imbunatateste calitatea igienei bucale datorita indepartarii depunerilor interdentare.
  • Periute de dinti- care sunt concepute pentru ingrijirea dentara dupa o interventie chirurgicala si in patologia paradontala.Ele sunt realizate din peri curat ecologici si naturali.
  • Perie stimulator de gingie-utilizat  pentru  masarea gingiilor.